Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Κουνταρδάς: Ξένες μυστικές υπηρεσίες πίσω από τη τρομοκρατία


Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η δίκη για την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του πρώην πρόεδρου της ΓΣΕΕ Χρήστου Πολυζωγόπουλου τη 31η Ιανουαρίου 2006, ο βασικός κατηγορούμενος και γνωστός στον "αντιεξουσιαστικό χώρο" Νίκος Κουνταρδάς καταγγέλει σε συνέντευξή του διείσδυση ξένων μυστικών υπηρεσιών και χειραγώγηση τρομοκρατικών οργανώσεων και αναρχικών ομάδων:

"Κατά τη γνώμη μου, κοιτάξτε προς Τουρκία ή Ισραήλ ή τους μασόνους, γιατί οι περισσότεροι από αυτούς τους ψευτο-επαναστάτες τα παίρνουν από αυτές τις χώρες. Δεν υπάρχει περίπτωση να συλληφθούνε ποτέ. Στο λέω και το υπογράφω. Τους έζησα. Αγωνίστηκα στην Ξάνθη, έγινε μία διαδικασία κάποιους μήνες, γνωρίζετε την καθαρότητά μου, λυπάμαι για τους συντρόφους μου αλλά οι μισοί από αυτούς τα παίρνουν από αυτούς".

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η κατάθεση του Πολυζωγόπουλου στην ερώτηση του προέδρου του δικαστηρίου για το ποιοι κρύβονται πίσω από την επίθεση κατέθεσε:

"Αυτό έπρεπε να το έχει βρει η Πολιτεία. Οσοι ενοχλούνταν από τη δράση μου, με στοχοποίησαν. Το έψαξα μέχρις ενός σημείου και μετά σταμάτησα για ευνόητους λόγους. Για να γνωρίζεις, θα πρέπει να είσαι πράκτορας της CIA ή της Μossad".

Ο πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ επεσήμανε στο δικαστήριο ότι από το κινητό του το οποίο έκλεψαν οι δράστες της επίθεσης έγιναν τηλεφωνήματα προς τον -τότε- Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Γ. Αγγελάκου, αλλά και προς τις ΗΠΑ.

Την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας αντιμετωπίζει και ο Στέλιος Μαλινδρέτος, ο οποίος έχει κατονομάσει ως εντολείς τους τέσσερις άλλους κατηγορούμενους, μάρτυρες του Ιεχωβά, οι οποίοι κατηγορούνται, ως ηθικοί αυτουργοί.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος Νίκος Κουνταρδάς, λίγες ώρες μετά την αποφυλάκισή του τον περασμένο Ιούνιο, εμφανίστηκε αυθόρμητα στην Ασφάλεια και ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Ειδικού Φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη στις 31 Δεκεμβρίου 2004, έξω από την οικία του στρατιωτικού ακολούθου της βρετανικής πρεσβείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: