Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

ΣΚΑΝΔΑΛΟ INDYMEDIA: Να δώσει άμεσα εξηγήσεις ο Πρύτανης του ΕΜΠ

Μετά την ανακάλυψη ότι οι ιστιοσελίδες του ελληνικού Iντυμίντια (athens.indymedia.org & patras.indymedia.org) φιλοξενούνται σε server (Netblock owner: National Technical University of Athens) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, τίθενται ορισμένα σημαντικά ερωτήματα γιά τη διοίκηση του Πανεπιστημίου:

1. Είναι σε γνώση του Πρύτανη του ΕΜΠ κ.Κωνσταντίνου Μουτζούρη ότι το Πανεπιστήμιο φιλοξενεί ηλεκτρονικά τις συγκεκριμένες ιστιοσελίδες; Εάν δεν το γνωρίζει τότε πρέπει απλά να παραιτηθεί διότι έχει άγνοια γιά το τι γίνεται στο ίδρυμα που προϊσταται. Εάν το γνωρίζει, αλλά δεν έπραξε τίποτα, τότε είναι ουσιαστικά συνένοχος της βαρβαρότητας που προκλήθηκε, όσο σκληρό κι' αν ακούγεται αυτό. Όσοι λοιπόν πολίτες υπέστησαν ζημιές εξαιτίας των επεισοδίων τα οποία αναρτήσεις του ελληνικού ιντυμίντια προκάλεσε και υποδαύλισε μπορούν να ζητήσουν δικαστικά οικονομικές αποζημιώσεις από το ΕΜΠ.

2. Ποιός είναι υπεύθυνος διαδικτύου του Πανεπιστημίου και ποιός είχε την ευθύνη της φιλοξενίας του ηλεκτρονικού ιδρύματος του Σόρος στους servers του ΕΜΠ; Πρέπει να ζητηθεί άμεσα η παραίτηση του από το συγκεκριμένο πόστο.

3. Να μας απαντήσει ο κύριος Πρύτανης και οι αρμόδιοι του ΕΜΠ με ποιό κριτήριο επιλέχθηκαν οι ιστιοσελίδες που θα φιλοξενηθούν και θα υποστηριχθούν οικονομικά; Εάν ήταν μιά φοιτητική παράταξη κανένα πρόβλημα δε θα υπήρχε. Εδώ όμως μιλάμε γιά το "ελληνικό" τμήμα ενός δικτύου που υποδαυλίζει τη βία, τους βανδαλισμούς και την δημιουργία κλίματος αναρχίας. Η υποδαύλιση της βίας μέσω του διαδικτύου αποτελεί μέρος του Κοινοτικού Δικαίου της Ε.Ε., αν και δεν υπάρχει σαφής νομική μέριμνα στο ελληνικό Σύνταγμα.

4. Γνωρίζουν οι αρμόδιοι κύριοι ΕΜΠ και ο κύριος Πρύτανης ότι στην ιστιοσελίδα athens.indymedia.org υπήρξαν παλαιότερα αναρτήσεις που αφορούσαν: τον ξυλοδαρμό καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαρία Τζάνη), την κατάληψη του Πολυτεχνείου, την πρόκληση σοβαρότατων καταστροφών σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και τις δολοφονικές απόπειρες κατά αστυνομικών τμημάτων ως "αντίποινα" γιά το θάνατο του μικρού Αλέξη Γρηγορόπουλου;

5. Είναι σε θέση η διοίκηση του Πανεπιστημίου να αποσύρει άμεσα την ηλεκτρονική φιλοξενία που παρέχει στην εν λόγω ιστιοσελίδα; Ή μήπως ανήκει και το Ιντυμίντια στο περίφημο "Ακαδημαϊκό Δίκτυο";

Καλούμε τον Πρύτανη του ΕΜΠ κύριο Κωνσταντίνο Μουτζούρη και τους αντιπρυτάνεις να δώσουν συγκεκριμένες εξηγήσεις. Ειδάλλως, έμποροι, ιδιώτες και καταστηματάρχες των οποίων η περιουσία καταστράφηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις δικαιούνται να προχωρήσουν σε μυνήσεις κατά του Πανεπιστημίου που φιλοξενεί ηλεκτρονικά το Indymedia. Αφού, έτσι κι' αλλιώς, οι θρασύδειλλοι και καλά κρυπτώμενοι administrators του Athens Indymedia είναι άγνωστοι (γνωστοί-άγνωστοι), την ευθύνη της ηλεκτρονικής υποστήριξης έχει η διοίκηση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και οι αρχές που υποθάλπτουν, ηθελημένα ή άθελα, τους φορείς της βίας, της καταστροφής και της εκδικητικότητας.

4 σχόλια:

πατερούλης Στάλιν είπε...

Δεν ξέρω πόσο «προοδευτικο»ί ή «δημοκράτε»ς είσαστε ορισμένοι απ’ εσάς αλλά όσοι πιστεύετε το Μεγάλο κανάλι και το «βίντεο της δολοφονίας» είσαστε μακριά νυχτωμένοι για να μην πω και τίποτα χειρότερο!
Δείχνουν δύο φιγούρες στο βίντεο οι οποίες καλά και σώνει είναι οι αστυνομικοί οι οποίοι μάλιστα μεριάζουν για να στρίψει ένα αυτοκίνητο το οποίο απομακρύνεται εμπρός τους.
ΜΑ Η ΟΔΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΕΠ’ ΑΥΤΗΣ!
Όχι μόνο παρουσιάζουν το βίντεο αλλά μαρκάρουν και τις φιγούρες με κόκκινα κυκλάκια για να γίνουν πιο σαφείς. Προκαλούν έτσι και προτείνουν την διάπραξη παραβατικών πράξεων! Αν ήμουν στην θέση των κατεστραμένων εμπόρων θα τους έκανα μήνυση και ότι άλλο ο νόμος μου επιτρέπει. Την γλύτωσαν με το DVD της 35χρονης αλλά όχι και εισαεί!
Επίσης «αυτόπτες μάρτυρες» από τα κανάλια παρέλασαν πολλοί. Από τον Ανακριτή μόνο ένας!!!! Εκεί που θα έπρεπε να κάνουν ουρά δηλαδή, αλλά είπαμε η ψευδομαρτυρία τιμωρείται! Μην ανησυχείτε παλικάρια μου και τα στοιχεία σας είναι γνωστά, εσείς οι ίδιοι τα δίνατε στο 15λεπτο της δημοσιότητάς σας, θα καλεστείτε και θα αμειφθείτε τους καρπούς «των κόπων σας»!
Φιλιά!

dimdermatis είπε...

http://ventetta.blogspot.com/2008/12/blog-post_14.html


des ayto!

axizei na dimosieythei!!!!!

Skinious είπε...

Σας έχω μπόλικο γέλιο (ή κλάμα) εδώ:

http://skinious.blogspot.com/2008/12/indymedia-fyrom.html

petrakon2007 είπε...

Δεν μπορεί να μιλάς για Ελευθερία του λόγου όταν τα λόγια σου είναι η καταπάτηση της Δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ασφάλειας των πολιτών. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να μιλάει κάποιος που με φασιστικό τρόπο απαιτεί να καταστραφεί δημόσια ή ιδιωτική περιουσία. Αυτές οι ιδέες δεν είναι ούτε Δημοκρατικές ούτε πρέπει να υπάρχει η ελευθερία να ακούγονται. Οι ιδέες αυτές ισοδυναμούν με τρομοκρτατία και κατάργηση της Δημοκρατίας.