Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΜΜΕ ΚΑΙ BLOGS (ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!)

ΠΡΟΣ Μ.Μ.Ε, Τηλεοπτικούς Σταθμούς, Εφημερίδες, Περιοδικά, Πολιτικές Ιστιοσελίδες, Blogs, Υπουργεία Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗ ΓΙΑΦΚΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΩΝ. ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΑΤΙΜΑΣΑΝ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ! ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ.


Αγαπητοί συμπολίτες/συμπολίτισσες,


το Σάββατο το βράδυ ο Αλέξανδρος-Ανδρέας Γρηγορόπουλος βρήκε άδικο θάνατο σε ηλικία μόλις 16 ετών από σφαίρα ειδικού φρουρού στα Εξάρχεια. Αυτό το απάνθρωπο, καταδικαστέο και μη αναστρέψιμο γεγονός στάθηκε η αφορμή γιά να εκδηλωθούν τα αντιδημοκρατικά και βάρβαρα ένστικτα μιάς ομάδας νεαρών που συχνάζουν διαδικτυακά στο Ελληνικό Ιντυμίντια. Μόλις μαθεύτηκε το γεγονός της δολοφονίας του νεαρού, η ιστιοσελίδα του Ιντιμίντια (Athens & Patras Indymedia) φιλοξενούσε κάλεσμα γιά εκδίκηση, με συνθήματα μίσους που προκαλούσαν γιά εξέγερση. Αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά σαφή υποδαύλιση επεισοδίων και βανδαλισμών που είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή περιουσιών συμπολιτών μας. Ως διαδικτυακό κοινωνικό μέσο, το ελληνικό ιντυμίντια όχι μόνο απέτυχε να εκφράσει ειρηνικά την διαμαρτυρία του γιά το θάνατο του Γρηγορόπουλου αλλά αντιθέτως έφτασε στο σημείο να προκαλέσει μίσος μεταξύ των πολιτών, προτρέποντας χιλιάδες νεαρούς να πάρουν εκδίκηση από την Ελληνική Αστυνομία. Αυτή η πράξη συνιστά παραβίαση τόσο του Ελληνικού Συντάγματος όσο και του Ευρωπαϊκού δικαίου καθώς αποτελεί νομική (αλλά και ηθική) παρέκλιση από τις δημοκρατικές αντιλήψεις.

Η υποδαύλιση του μίσους, των βιαιοτήτων και των βανδαλισμών κατά ξένων περιουσιών αποτελεί νομικό αδίκημα και τιμωρείται αυστηρά σε όλες τις ευνομούμενες χώρες της Ε.Ε. και του κόσμου. Εκατοντάδες συμπολίτες μας σε όλες τις μεγάλες ελληνικές πόλεις έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη οικονομική ζημιά, χάνοντας τους κόπους μιάς ζωής. Σε αυτό το αίσχος των τελευταίων ημερών έχουν ευθύνες όσοι υποκινούσαν τη βία και αυτοί βρίσκονται στο ελληνικό τμήμα του Ιντυμίντια, που κατέληξε από ανεξάρτητο μέρος διαδικτυακής ενημέρωσης να είναι διαδικτυακή γιάφκα συνάντησης βανδάλων. Μόλις κοπάσει η καταιγίδα της βίας, η ελληνική δικαιοσύνη καλείται να λάβει τα μέτρα της προστατεύοντας τον πολίτη από τέτοιου είδους συμπεριφορές που μόνο καταστροφή φέρνουν. Εϊναι αναγκαία η παρέμβαση εισαγγελέα ώστε να ερευνηθεί ο ρόλος της συγκεκριμένης ιστιοσελίδας (και ορισμένων ιστολόγων-μπλόγκερς) στην εγκληματική υποδαύλιση της βίας και του χάους κατά της νομιμότητας και των πολιτών της χώρας.

Αυτό δε μπορεί και δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο. Οι βάνδαλοι, οι κουκουλοφόροι και οι φορείς της τυφλής βίας ατίμασαν το νεκρό Αλέξη, δολοφονώντας τον γιά δεύτερη φορά. Ατίμασαν με το χειρότερο τρόπο το δικαίωμα στην ειρηνική διαδήλωση. Θεωρούμε πως πρέπει να στηρίξετε την απομόνωση τους και την παραδειγματική τιμωρία τους. Οι διαχειριστές της ιστιοσελίδας Athens Indymedia δεν έχουν πλέον το δικαίωμα να παραμένουν ατιμώρητοι.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΩΝ "STOP INDYMEDIA",
http://stop-indymedia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: