Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Δήμοι και Ανώτατα Ιδρύματα εκκολάπτουν τους Αναρχικούς

Είναι φοβερό αυτά που ανακαλύπτουμε για τους αναρχικούς και πώς οργανώνονται. Μετά την ανακάλυψη ότι η ιστοσελίδα τους που συντόνιζε και τις καταστροφές φυλάσσεται σε εξυπηρετητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου νέα συνταρακτικά στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια. Επικοινωνήσαμε με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, απέφυγαν να απαντήσουν και παρέπεμψαν το θέμα στην πρυτανεία. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να παρατηθεί και ο πρύτανης και ο υπεύθυνοι του υπολογιστικού κέντρου και διαχείρισης δικτύου αφού δεν ξέρουν τι σελίδες φυλάσσονται σε διάφορους υπολογιστές του Ιδρύματος.

Το άλλο στοιχείο που ανακαλύπτουμε είναι ότι διάφορα "στέκια" αναρχικών λειτουργούν σε δημοτικά κτίρια. Ναι καλά διαβάσατε σε κτίρια που ανήκουν σε Δήμους. Κραυγαλέο παράδειγμα το "αυτοδιαχειριζόμενο στέκι" Περιστερίου, Καρυάτιδος 166, 12135 Περιστέρι.

Ερωτάμε τον κ. Παχατουρίδη δήμαρχο Περιστερίου

Αληθεύει ότι το συγκεκριμένο ακίνητο είναι του Δήμου;
Αληθεύει ότι δεν πληρώνουν νοίκι οι αναρχικοί για τον χώρο;
Γιατί τους παραχωρήθηκε το κτίριο σε αυτούς και όχι σε κάποιο άλλο ;
Μην μας πείτε ότι έκαναν κατάληψη στο κτίριο γιατί από τους μαγαζάτορες που καταλαμβάνουν τα πεζοδρόμια ξέρετε να παίρνετε δημοτικά τέλη και να μαζεύετε λεφτά από κλήσεις που μοιράζετε με την Δημοτική Αστυνομία. Απαιτήτε δηλαδή οι νομοταγείς πολίτες να πληρώνουν και κάποιοι να φιλοξενούνται δωρεάν σε κτίρια.

Θα φροντίσουμε οι πολίτες να ενημερωθούν για το θέμα και να μην πληρώσουν ούτε δραχμή δημοτικά τέλη ιδίως οι μαγαζάτορες. Δεν μπορεί να υπάρχουν πολίτες που πληρώνουν και άλλοι που δεν πληρώνουν. Βέβαια θα τους στείλετε την Δημοτική Αστυνομία κάτι που δεν κάνατε ποτέ για το "στέκι".

Δημοσιεύω μια λίστα από διευθύνσεις αναρχικών "στεκιών" και περιμένω από τους αναγνώστες να μας ενημερώσουν σχετικά με αυτά:

Αχαρνών 80 & Χέυδεν: ΤΘ 31427, 10035 Aθήνα
Λ. Καραγιάννη & Δροσοπούλου): ΤΘ 31421, Τ.Κ 10035, Αθήνα
Νάξου 75: Τ.Θ 31827, Τ.Κ 10035 Κάτω Πατήσια, Αθήνα.
Θερμοπυλών 9, Τ.Κ 13561 Αγ.Ανάργυροι, Αθήνα. http://alpha.alphanet.gr/~wxra
Νέστορος & Ευαγγελιστρίας, Πλατεία Δασκάλας,Ίλιον, Αθήνα
Καρυάτιδος 166, Τ.Κ 12135 Περιστέρι,Αθήνα
Δ. Πολιορκητού 33, ΤΘ 1604, Τ.Κ 54006 Θεσσαλονίκη
Ελ.Βενιζέλου 123, Τ.Κ 73133 Χανιά
Ιωάννου Μεταξά και Σίφνου: Τ.Θ 60095, Τ.Κ 15310 Αγ.Παρασκευή, http://go.to/steki-apx
Σαριπόλου 8, δίπλα στο Μουσείο, http://www.anarchy.gr
Παλαιολόγου 18, Τ.Κ 54635, Θεσσαλονίκη
Όλα τα στέκια έχουν ονόματα όπως "πρωτοβουλία αναρχικών", "αντιεξουσιαστική ομάδα" κτλ. Τώρα πιστεύω μπορείτε να καταλάβετε πως οργανώθηκαν τόσο γρήγορα τα "παιδιά" που διαδήλωναν από "οργή" για τον αδικοχαμένο Αλέξανδρο.

Καλούμε τον λαό και τους εμπόρους που έπαθαν ζημιά σε μηνύσεις εναντίον του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που φυλάσει την ιστοσελίδα indymedia και τους κατα τόπους δήμους που χορηγούν χώρους για "στέκια" αναρχικών.

7 σχόλια:

Skinious είπε...

Αγαπητοί φίλοι,
ευχαριστώ για την πρόσκληση. Για να είμαι ειλικρινής, διστάζω να συνηγορήσω για κλείσιμο οποιουδήποτε site. Δεν είμαστε Ιερά εξέταση ούτε εισαγγελείς. Ας το κλείσουν αυτοί. Εμείς έχουμε και επιχειρήματα. Σίγουρα συμφωνούμε σε πολλά. Θα σας παρακολουθώ πάντως

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Skinious,
σεβαστή η θέση σου. Η όποια απαίτηση γιά να κλείσει μιά ιστιοσελίδα δε βασίζεται αυθαίρετα σε μιά απολυταρχική άποψη του τύπου "γιατί έτσι μας αρέσει". Βασίζεται στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο σάϊτ έχει χρησιμοποιηθεί γιά πρόκληση βιαιοτήτων και καταστροφή δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Υπό αυτήν την έννοια κάποιοι παρέβησαν τους νόμους και παρακίνησαν μέρος της νεολαίας σε απεχθείς πράξεις.

Εάν κλείσει αυτή η γιάφκα θα είναι προς όφελος και της Αριστεράς. Θα καθαρίσει από αυτούς που μολύνουν την έντιμη, ειρηνική και σωστά προσανατολισμένη δράση της. Ειδάλλως ενοχοποιείται, αδίκως.

Δημήτριος είπε...

Οποιοσδήποτε ιστοχώρος που συντηρεί, προωθεί ή και -έστω- απλά συμφωνεί με τους όποιους παρανόμους και τις όποιες παράνομες πράξεις τους, είναι παράνομος και οφείλει να κλείσει αφού πρώτα συλληφθούν όσοι τον διατηρούν και κατασχεθούν όλα τα μηχανήματα για περαιτέρω εξέταση.

Όλα τα άλλα είναι ψευτοπροοδευτικά φληναφήματα κάποιων κρυόκωλων δήθεν μεταμοντέρνων υπανθρώπων περί Δημοκρατίας και "ελευθερίας του λόγου" και του Κίτσου η μάνα κάθονταν....

Είναι αυτοί οι ίδιοι που εξισώνουν το πλιάτσικο και την οχλοκρατία με ένα γνήσιο λαϊκό συλλαλητήριο. Η ανοχή ΤΕΛΟΣ. Και όποιος δεν συμφωνεί "μέσα" και αυτός. Αρκετά παίξαμε το κλέφτες και αστυνόμοι.

Το επόμενο βήμα είναι να πάρουν οι απλοί καταταλαιπωρημένοι έλληνες πολίτες τον νόμο στα χέρια τους αφού κάτι τέτοιο το Κράτος τους το αρνείται.

Αυτό θέλουμε; Εκεί να καταλήξουμε; Στην αυτοδικία; Κανένα πρόβλημα! Κι όποιον πάρει ο χάρος λοιπόν !!!

Skinious είπε...

Αγαπητέ, είπες μεγάλη κουβεντα: ΚΑΝΟΥΝ πολύ κακό στη γνήσια αριστερά. Αυτό είναι γεγονός. Για το indymedia είναι γνωστό τοις πασι ότι είναι σφηκοφωλιά.

Αν πάρουμε όμως το νόμο στα χέρια μας όπως λέει ο φίλος Δημήτρης, κι όποιον πάρει ο χάρος, τότε να είναι βέβαιος ότι ο χάρος θα πάρει κυρίως αθώους. Το λέει η ιστορία..

Δημήτριος είπε...

O Δημήτρης ΠΟΤΕ (ο τόνος στο έψιλον) δεν είπε να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας. Είπε ότι αν δεν πάρει και σύντομα τον νόμο στα χέρια του το Κράτος τότε κάποιος επιτήδειος θα βρεθεί να το κάνει.

RealityOverdose είπε...

αριστερα-δεξια έχετε χάσει το δρόμο. κοινη λογική χρειάζεται και λίγο κριτική σκέψη.. έλεος.. Πρέπει τα πάντα σε αυτή τη χώρα να κατηγοριοποιούνται σε κόμματα; έλεος!!

όσον αφορά το indymedia, σε μια δημοκρατική κοινωνία είσαι ελεύθερος να λές τη γνώμη σου, όχι να καταπατάς τις γνώμες των άλλων. Αυτό είναι φασισμός, αριστεροι φίλοι μου. Προσοχή γιατί θα μας κράξουν.

Ανώνυμος είπε...

Γιάφκα έχουν στήσει & στο Οικονομικό Πανεπιστημίο Αθηνών
Δέστε σχετικά
http://gopetition.com/online/23959
Άμεση απομάκρυνση των εξωπανεπιστημιακών από το ΟΠΑ